Așteptări destul de mari pentru meciul de la Sibiu, unul deloc ușor, evident, dar care ar putea fi câștigat, ținând cont de revirimentul din jocul Petrolului din ultimele trei reprize concomitent cu pasa mai puțin bună pe care o traversează băieții lui Măldărășanu. Vreme bună, gazon acceptabil,  cu un pic de noroc și cu o atitudine anti – X, o victorie a haitei ar fi perfect realizabilă…

PRIMA REPRIZA

Începe cu gazdele având inițiativa dar acțiunile lor ofensive se pierd ușor din lipsă de claritate și periculozitate. De partea cealaltă, lupii ies ușor-ușor din vizuină dar Țicu(12) execută modest o lovitură liberă de la vreo douăzeci și șapte de metri. mingea ducându-se mult peste, apoi își intră în rol tușierul care, la o acțiune cursivă petrolistă pe partea dreaptă, Musi centrează tare în fața porții și mingea ricoșează din piciorul lui Bejan(14) în transversală dar se ridică fanionul pentru un offside inexistent, după părerea mea. jocul se mută dincolo, Butean(23) execută bine o lovitură liberă de la douăzeci și cinci de metri dar Zima e pe fază și respinge și mai bine un balon greu, încercăm și noi ceva dar e clar că nu prea ne iese azi, Țicu îl vede bine pe Hanca(27) acesta ridică capul din pământ și expediază un șut centrare cu stângul prin fața porții unde este…nimeni. Tot Hanca(40) pare a fi mai aproape de gol după ce e văzut bine de Musi, șut cu dreptul dar mingea se duce pe lângă și o repriză destul de săracă în fotbal se termină așa cum a început : 0-0!

REPRIZA SECUNDA

În care sperăm să vedem fotbal în cantitate ceva mai mare decât cel servit cu pipeta în primul mitan, prima acțiune aparține lui Butean(47) care își ia inima-n dinți și șutează din afara careului dar mingea se duce pe lângă, apoi Neguț(50) primește în careu de la Murgia, șutează peste cu stângul și vedem iar fanionul ridicat, eronat și de data aceasta. În fine, mișcăm și noi dar o facem subțire pentru că Jair(55) execută lamentabil o lovitură liberă din poziție mai mult decât favorabilă, mingea ajunge pe pista de atletism și tabela rămâne înțepenită. Încă o lovitură liberă pentru lupi, încă o șansă pentru Jair(64) care dă mai bine în ea de data asta dar Căbuz e atent și respinge de lîngă bară. Ianis Stoica(67) are o acțiune pe dreapta și un șut cu stângul ușor deviat care se oprește în plasa exterioară, Jipa(70) are și el un șut din afara careului care se duce peste și cam atât. Până la sfârșit doar sărăcie fotbalistică greu de privit, greu de comentat, greu de analizat…0-0 scor final!

Încă unul. Adică încă un punct. Și încă una, adică încă o remiză insipidă și inodoră. Și încă o evoluție de genul multora pe care le-am mai văzut în acest sezon și pe care le credeam uitate, fără vână, fără zvâc, fără nerv, care seamănă mai mult cu țurca decât cu fotbalul. Iar nouă țurca nu ne place, nouă ne place fotbalul. Pentru că noi iubim FC Petrolul Ploiești nu ȚC Petrolul Ploiești…

”Am venit cu gândul de a câștiga cele trei puncte. Situațiile mai mari au fost de partea noastră în prima repriză. Repriza a doua a fost echilibrată, fără mari ocazii. Un 0-0, în care ambele echipe au încercat să joace. Nici cei de la Hermannstadt nu își doreau egalul, noi nici atât. E un punct câștigat, trebuie să ne concentrăm la meciul următor. E clar că ne dorim, nu mai e vorba doar de ofensivă. Am creat ocazii, nu suntem o echipă care să stea doar defensiv. Am reușit să avem situații clare de gol. Nu suntem mulțumiți, dar e un punct obținut. Trebuie să legăm cu o victorie. Mai sunt meciuri de jucat, sunt puncte în joc, se joacă până la ultima etapă. Contra CFR, am avut situații clare. Sunt jocuri unde am jucat spectaculos. Ne dorim să câștigăm punctele. Dacă jocul nu e atât de bun și obținem puncte, lucrurile sunt în regulă”, a spus Florin Pîrvu la finalul jocului de la Sibiu.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Zima – Doua (77 Dumitriu), Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Hanca (71 Grozav), Seto (71 Diomande), Jair – Musi (77 D. Radu), Irobiso (46 Ișfan). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 92 views

Foto: Valentin Macrea