Trei meciuri până la tragerea cortinei, din care două acasă,deci șase puncte obligatoriu și apoi deplasarea la Arad, unde sperăm că fotbalul ne va răsplăti și ne vom întoarce neînvinși. Pana atunci însă, le luăm pe rând, trebuie rezolvată partida cu Buzău.Câștigată adică, fără prea multe comentarii…
PRIMA REPRIZĂ – Start hotărât al Petrolului care vrea să tranșeze repede disputa, dar sutul lui Saim (3) e slăbuț și ușor de rezolvat de către Stoian. Imediat după Țicun inventează o pasă excelentă pentru Hamza (4) care preia, scapă singur cu portarul, pare nehotărât, șutează intr-un târziu dar Stoian se opune și buzoienii scapă cu fața curată. Tăvălugul continuă, centrare Țicu până la Gavrilă (9) care pune capul și trimite bine dar același Stoian, aflat în zi de grație,  se arcuite și respinge in extremis. Tot Stoian reține în doi timpi șutul lui Bărboianu (14) în timp ce Şaim (17) înalță zmeul din lovitură liberă. Marinescu (22) încearcă și el un șut sănătos de la semidistanță dar mingea se duce peste. Gloria e fără replică, doar Chipirliu (26) are un cap care pică pe plasa lui Avram, în rest nimic, nimic, nimic. Dincolo un triunghi interesant Marinescu-Gavrilă-Arnăutu (32) îl găsește pe ultimul în poziție favorabilă dar șutul acestuia lasă de dorit și Stoian prinde, imediat reiasă Gavrilă (32) dar Stoian are lipici și prinde din nou.În sfârșit,  portarul buzoian pare învins dar bomba lui Cioinac (40) trece puțin pe lângă și repriza se încheie 0-0.
REPRIZĂ A DOUA – Poate o intra în a doua, trebuie să intre.Arătură îl găsește bine pe Gavrilă (49) în careu acesta preia și șutează peste din poziție centrală. Repune Stoian până la V. Alexandru, deviere până la V. Munteanu care scapă singur și îl învinge fără probleme pe Avram:0-1! După care urmează o perioadă în care, inexplicabil, nu jucăm nimic sau aproape nimic, ceea ce e rușinos, intr-un târziu Hamza (71) e găsit cu o pasă filtrant de Marinescu, preluarea e bună dar şutul e trist rău şutul se duce mult peste poartă. Ne chinuim până la final și, din păcate, nu reușim nimic pentru că ceea ce arătăm în teren cu mare indulgență se poate numi fotbal.0-1, scor final.
Fotbalul te răsplătește atunci când lupți pana la capăt, când arăți ambiție caracter, determinare. Și atunci când ești prieten cu el. Din nefericire, Petrolul lui Stoican, a arătat, din ce în ce mai mult în ultimul timp, că nu prea mai e prieten cu fotbalul. Şi atunci te pedepsește. Pe tine, Petrolule, și prin tine, și pe noi. Cat despre Stoican, mai sunt două meciuri şi se trage linie. Sa se tragă. Dar dacă mai vrem să se tragă la promovare, Petrolului îi trebuie un alt antrenor.
FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (68 Zaharia), Marinescu (cpt), Cioinac (68 Mihăescu), Saim Tudor (78 Blănaru) – Younes, Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.
Foto: Cristian Stavri
Vizualizari: 326 views