Increzători, optimiști și plini de speranță, așa așteptam meciul cu băieții de la malul mării, o altă trupă care știe fotbal, la fel ca și cea din Călărași, dar, oricum am da-o, o echipă abordabilă, de bătut, în măsura în care lupii vor dovedi un progres în evoluție față de partida precedentă.Vreme bună, moral bun, un public aproape de echipă și din ce în ce mai numeros, sunt suficiente ingrediente pentru a mai bifa încă o victorie (aproape) obligatorie?

PRIMA REPRIZĂ – Începe searbăd și se termină la fel, cu o echipă a Farului bine așezată în teren și cu un Petrolul incapabil să găsească vreo breșă în apărarea constănțeană, cu niște gazde fără nicio sclipire, niciun strop de fantezie în atac, constatare tristă și dureroasă pentru o echipă care nu ar mai trebui să-și permită pași greșiți dacă vrea să promoveze.Șutul puternic al lui Marinescu(30) parat de Muțiu e, incredibil, singura fază notabilă din această repriză ceea ce e ingrozitor de-a dreptul.Puțin, rușinos de puțin…0-0 la pauză după o repriză greu de digerat.

REPRIZA A DOUA – Începe exploziv, de la vestiare a venit un alt Petrolul, cursă Deac pe dreapta, preluare excelentă și șut bun al lui Roige(46), Muțiu respinge cu dificultate până la Marinescu(46) aflat central la opt metri de poarta faristă, pare o simplă formalitate să o bage în ațe dar căpitanul nostru alunecă inexplicabil în momentul șutului iar noi alunecăm în brațele deznădejdii. Sau poate că nu e cazul și ne resuscitează Blănaru(47) care e găsit ideal la punctul cu var dar latul acestuia e defectuos, mingea ia înălțime și se duce peste poartă. Of!Acalmia revine apoi, de ce, nu știu, până când Roige îl găsește excelent pe Marinescu(62) care de pe linia de șase metri nu reușește să-și cadreze lovitura de cap.Minutele trec agonizant, reduta oaspeților nu se clatină, poate acum, centrare Hamza(!) și cap Deac(73) dar Muțiu e acolo unde trebuie și reține balonul. Până la sfârșit, în afara unor cornere irosite cu nonșalanță, nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, pentru că, probabil, atât se poate…0-0 scor final.

Ne-am împleticit. Joc modest, rezultat modest și pasul greșit pe care nu ni-l doream, a apărut enervant de repede, la al doilea meci al sezonului de primăvară. Rămâne acum să vedem ce fac și caprele vecinilor dar mai ales, să căutăm și să și găsim drumurile către porțile adversarilor. Pentru că p-astea le-am cam pierdut, ne-am cam rătăcit căutându-le. Și dacă nu le găsim mai repede, chiar de etapa viitoare, tare mi-e că nu mai e mult și ajungem în șanț. De unde, probabil, tot noi, suporterii, te vom scoate ,Petrolule!

PETROLUL: R. Avram – Alb. Olaru, Andr. Răuţă, Ant. Manolache, Ţicu – Pierce – Gab. Deac (Saim Tudor 81′), Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.), Pol Roige – Şt. Blănaru (Hamza 59′)

Vizualizari: 1 views
Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri.