După calificarea normală, dar totuși, tonică, în sferturile Cupei, ne întoarcem repede la campionatul nostru cel de toate zilele cu matineul care ne manâncă toate zilele…Se știe că pașii greșiți nu mai sunt acceptați, așa că și Poli, oaspetele de acum, trebuie să fie victimă.Nu sigură dar trebuie, ca și ceilalți vizitatori de acum încolo, să plece învinsă, altfel, probabil că va începe să ne placă să jucăm de la 11.30, nu vom avea încotro…
PRIMA REPRIZĂ – Petrolul e la conducerea jocului din prima secundă însă desfacerea unei apărări atente, bine organizate, nu e lucru ușor, chiar dacă, în jocul gazdelor se vede un pic mai multă claritate și verticalitate, odată cu revenirea în primul ”11” a lui Marinescu.Care Marinescu(14) șutează bine din afara careului dar Contra e unde trebuie și respinge în corner.Execuție rapidă și Hamza(15), nemarcat lovește greșit mingea cu capul, coțofana se duce în pământ și apoi își ia zborul peste transversală…Presăm în continuare și  Cioinac(20) – cu o evoluție bună per ansamblu de cîteva jocuri încoace – șutează cu sete din voleu puțin peste…Stăm sus și bine facem, Marinescu prelucrează un balon pe stânga, pătrunde în spre centru și expediază o centrare șutată, suficient  pentru Sergiu-gol(25) să o mângâie și să îi pună puțin făinoșag cât să tremure plasa și să se modifice tabela:1-0!Bine, Serginho!Nu ne mulțumim cu atât, așa pare, Marinescu centrează din lovitură liberă și Arnăutu(34) pune capul dar nu nimerește ținta.Același Arnăutu(37) e găsit de Bărboianu, șterge mingea cu capul dintr-o poziție dificilă dar nu coțofana nu vrea în poartă, vrea peste.Marinescu(40) cu o vădită poftă de joc și probabil și cu alta de gol, eliberează un trasor de la douăzeci și cinci de metri dar varza se duce puțintel pe lângă poarta lui Contra.Apoi Hamza îi pune niște unt pe pâine lui Gavrilă(40) dar Contra se remarcă și respinge iar imediat după reține șutul slăbuț al lui Cioinac(43).După care urmează o centrarea lui Chereches în careul nostru, una dintre foarte puținele ale lui Poli, Axente(45) e acolo și trimite cu capul în transversală de unde mingea ricoșează la Scutaru(45) care trimite încet din foarfecă, Avram prinde și scăpăm teferi, 0-0 la pauză.
REPRIZA A DOUA – Începe tot cu Petrolul în ofensivă, centrare de manual Țicu și cap Hamza(53)din sase metri dar Contra scoate numai el știe cum.Moment de la care se întâmplă ceva și nu prea mai merge treaba, sau merge, dar în gol, Manea(60) șutează puternic de la semidistanță, Avram reține în doi timpi și Poli prinde curaj.În timp ce pe noi ne cuprinde mirarea când vedem că Stoican îl scoate pe Munteanu și îl introduce pe Mihăescu.Hamza(63) încearcă să profite de o bâlbâială a defensive adverse și să îl lobeze pe Contra dar portarul timițorean nu se lasă păcălit, Poli echilibrează dar nu crează pericol, în schimb o șarjă a lui Mihăescu pe stânga și o pasă măiastră îl pune pe Marinescu(75) în situație de unu l aunu cu Contra, șut, respinge portarul, iar șut Marinescu, barăăă, mingea sare la Hamza, surprins,care trimite peste!Uff!Ușor-ușor Poli se instalează în jumătatea noastră, nu prea mai mișcăm, e clar că vrem să se termine așa, cât mai e? – lovitură liberă pentru oaspeți, Axente(82) trimite puternic și Avram reșine din nou, în doi timpi…E gata!Fluier final, 1-0!
Greuț.Dar asta fuse.Trei puncte vitale.Care trebuie urmate de alte trei, la fel de vitale, marți.Când, poate, pe lângă Sergiu-gol, se mai înscrie și altcineva la perforat de plase adverse.Pentru că așa vom înlocui și noi mersul în gol cu mersul în sus.Hai Petrolul!
PETROLUL: R. Avram – Bărboianu, Al. Olaru, Ant. Manolache, Ţicu – Al. Munteanu, Laur. Marinescu (cpt.), Cioinac, Bg. Gavrilă – Younes, Arnăutu
Vizualizari: 172 views