E greu să ai așteptări prea mari în această perioada de la un Petrolul care, să nu ne ferim de cuvinte, nu prea mai joacă nimic de ceva vreme. Ce dacă adversarul, UTA, e o echipă aflată în criză, nu e nicio scofală pentru că și noi suntem. Așa că nu ne mai facem nicio iluzie legată de o eventuală victorie deși ar fi una necesară ca aerul, speram măcar ca haita amnezică să înceapă să își reamintească cum e să bagi mingea, regulamentar, în plasa adversarului…

PRIMA REPRIZA

 Începe din nou cu aceeași surpriză ca și la Iași, un pic mai mare chiar de data asta pentru că Dumitriu e titularizat fundaș stânga! Iar Hanca e trecut la mijloc pentru a suplini absența lui Seto, accidentat. Ne mișcăm binișor, mingea circulă pe traseul Musi-Hanca-Grozav(8), ultimul șutând din voleu, cu pământul, dar execuția e una nereușită, coțofana trecând mult pe lângă…Continuăm în atac, Dumitriu îl vede pe Musi(12) care scapă frontal, îl învinge pe Iacob dar nu și VAR-ul care îî anulează golul, pentru un offside care s-a văzut și în direct, de neînțeles fiind întârzierea cu care s-au tras liniile și a venit verdictul…După care gata, ne-am liniștit și am revenit la starea de impotență ofensivă deja cronicizată. Stare coroborată cu creșterea apetitului ofensiv utist, T.Căpușă(19) croșetează pe dreapta și șutează cu stângul dar Zima e unde trebuie și respinge, după care începem să tremurăm deși afară e o zi de vară autentică : Micovschi(41) scapă singur pe stânga, intră în careu și șutează cu sete la colțul scurt dar din nou Zima scoate imperial, apoi e rândul lui Cooper(44) să rămână singur cu portarul nostru dar din nou Zima închide poarta și păstreză tabela imaculată. 0-0 scor la pauză.

REPRIZA SECUNDA

– Letargie, oboseală și plictis în primul sfert de oră, după care ne înviorăm brusc pentru că M.Rădulescu(62) are o executie pe cât de dificilă pe atât de interesantă cu stângul dar Iacob e portar, se arcuiește și respinge ân lateral apoi reține și șutul lui Musi(62) la colțul scurt. E timpul pentru un recital marca Cooper(73,75,78), prima oară cu un zmeu din cinci metri dintr-o poziție ce-i drept, dificilă, apoi cu un lat din opt metri din poziție ideală care șterge transversala și se duce peste, iar ultima oară cu o intrare în forță la Hanca la care, deși fără sâ-și atingă adversarul, a făcut rost de al doilea galben! Suntem în superiorite și simțim că e rost de gol marcat și de victorie, Grozav îî așază excelent cu capul mingea lui Răducan(90) dar acesta nu găsește execuția potrivită din șase metri și trimite peste o minge pe care muți o vedeau în ațe, continuăm asaltul, corner Jair, Jefferson(90+5) se înalță spectaculos dar Iacob scoate incredibil cu piciorul, nu vrea să intre, la fel și șutul lui M. Rădulescu(90+7) în plasa laterală exterioară. 0-0, scor final!

Ați mai văzut filmul ăsta? Și eu, și nici mie nu-mi place…

”E un meci ciudat. Ne-am dorit, am pregătit jocul să îl câștigăm, veneam după o perioadă de secetă din punct de vedere al victoriilor. Azi era o oportunitate bună să reușim să spargem ghinionul. Nu am reușit, din păcate. Două reprize opuse. O repriză în care am marcat, dar VAR-ul ne-a anulat din nou golul. O repriză în care cei de la UTA au avut situațiile mai clare. O repriză a doua în care am reușit să ne mai echilibrăm, am început să producem din punct de vedere ofensiv, dar încă nu găsim soluțiile bune pentru a înscrie. Asta vorbeam și acum, Billel este un plus pentru noi, dar are nevoie de timp pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică. Sperăm ca după această pauză competițională să îl avem alături de noi, pentru că avem mare nevoie de el. Urmează meciuri grele, dar trebuie să rămânem optimiști. Nu am câștigat, dar încă ne menținem în mijlocul clasamentului. Vin meciuri grele și orice înfrângere te poate duce în subsolul clasamentului. Se pare că e un tipar aici la noi, la Ploiești. Cel puțin Tribuna a doua, nu înțeleg de ce. Echipa este unde este, chiar dacă am avut rezultatele acestea, sperăm să fie alături de noi. Mă bucur că Peluza Latină și Peluza Ilie Oană sunt alături de noi și chiar ne susțin. Sunt câteva voci care vin, probabil vor ca noi să fim deja acum în play-off, nu este rău să gândești așa, și noi ne dorim, dar haideți să rămânem echilibrați, pentru că mai avem mult de muncă”, a declarat Florin Pîrvu la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – UTA Arad 0-0

FC Petrolul: Zima – Doua (54 Jefferson), Papp, Meijers (cpt), Dumitriu – Hanca, Diomande (57 Rădulescu) – Musi, Jair, Grozav – Roman (75 Răducan). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 109 views

Foto: Răzvan Păsărică