Astazi a avut loc conferinta de presa a noului presedinte, Marius Stan, si a noului antrenor Flavius Stoican. O parte din declaratiile acestora, in randurile de mai jos.

MARIUS STAN

„Am depasit cu ratiune acel moment de saptamana trecuta. Vreau sa le multumesc celor ce au validat propunerea mea facuta de partenerul-finantiar.

Partea fotbalistica. Lucru care m-a convins sa intru in acest proiect al clubului este doar unul singur. Ce am trait in 2011 la Galati cand am castigat campionatul, este esenta pura a bucuriei. Si mi-am spus ca, cu orice sacrificiu, mai vreau o data. Promovarea este primul pas si nu concepem sa mai stam un singur an in liga secunda.

Scuze nu exista. Tu esti vinovatul principal ca nu promovezi.

In ceea ce priveste lotul de jucatori, principiile pe care am lucrat pana acum sunt simple:respect fata de spectatori, de cei ce finanteaza si de conducerea tehnica. Nu am dat afara niciun antrenor, orice antrenor si-a terminat mandatul cu mine presedinte.

Flavius Stoican va avea sustinerea totala. De ce Flaviu? L-am vazut din 2012 la Pandurii cand am vazut o echipa de copii cum construia. Vom cauta un portar cu joc bun de picior.

Strategia de transferuri, vom folosi fiecare perioada pentru a aduce 3-5 jucatori ce vor aduce o plus-valoarea deoarece vrem ca atunci cand promovarea sa avem deja o echipa ce-si va propune mai mult de mentinerea in prima liga dupa promovare.

O trasatura comuna a tuturor jucatorilor va fi caracterul. Este principala calitatea pe care vom miza si vom selecta jucatorii ce vor veni la Petrolul. Acel jucator ce odata intrat in teren, „mananca” din adversar.

As vrea sa le multumesc celor ce au facut parte. Am renuntat la 16 jucatori. Stim ce responsabilitate ne asumam prin aceasta decizie. Stim ce avem de facut, am mai facut-o si la Galari cand am dat afara 18 jucatori si antrenorul si in final, de pe ultimul loc, am terminat pe locul 9. Vreau sa-i multumesc lui Multescu si celor 16 jucatori, de comun acord ori final de contract.

Cei 16 sunt: Caza, Bucsa, Ghinga, Chindris, Sarri, Tiganasu, Kozoronis, Malakyan, Branza, Bolboasa,  Antochi, Puscas, Borta, Popescu Nini, Rusu, Prunescu.

Am discutat si de Borta si Moldoveanu si vor ramane la cluburile lor deoarece vor fi folositi de cluburile lor in prima liga.

Ne propunem eficientizarea intrarii la stadion. Vom dezvolta multe pe parcurs.

Revaluem tot clubul si nu suntem de principiu ori porniti sa dam afara. In organigrama clubului trebuie sa regasim oameni buni. Daca vor fi cei ce sunt acum atunci se vor perfectiona.”

FLAVIUS STOICAN

„Am ales Petrolul pentru traditie, suporteri, stadionul si stabilitatea financiara. Este o provocare pentru mine. Sunt foarte atent la detalii si vreau sa castig trofee. Imi doresc sa ajungem mai departe in Cupa Romaniei.

Una din preocuparile mele o reprezinta selectia: caracter si calitate. Vor fi destule momente dificile si o sa avem nevoie de caracter.

Ma ghidez pe intuitie si logica.

Am un staff in care eu cred: Silviu Ion antrenor secund, Mihai Stetca antrenor cu portari, dl Radu Vasilcan preparator fizic, om la scouter va fi Timofei Carlig, Dorin Irimia scouting adversari.

Din acest moment sunt responsabil pentru rezultatele echipei. Nu peste doua etape sau 3 luni, din acest moment. Daca jocul va scartai, va fi vina mea.

Ma bucura ca am liniste si inteleg si asta din discutiile cu domn presedinte. Atunci cand vin cu argumente legate de bonusurile echipei, selectie – mi se ofera incredere.

Nu am semnat contracte oficiale cu cei veniti. Am vazut si in mass-media, o parte sunt reale dar in principiu au fost de acord dar se mai pot intampla lucruri in ultimum moment. Sunt jucatori ce au jucat in prima liga, o combinatie cu jucatori tineri. Am promisiuni ca vor mai veni ca din punct de vedere valoric si financiar jucatori ce vor incadra la nivelul salariilor noastre. Nu-mi fac griji de asta.

Cred in Saim dintre cei de aici. Am discutat astazi cu Marinescu, ce vrea sa continue cu noi, si cred ca il pot aduce la forma maxima. Cred in Arnautu deoarece are calitate. Velisar as vrea sa discut cu el si sa vad ce ganduri are. Ticu, jucator de 2000, va avea increderea mea. Cezar Lungu de asemenea. Stefanescu intra in planurile mele.

In general, jucatorii ce vin din strainatatea vreau sa-i cunosc.

Lotul va fi gata dupa cantonamentul de la Poiana. Plecam miercuri acolo. Vom avea programate doua amicale.

A doilea cantonament 10 iulie – 24 iulie. Langa Ankara si vom avea 5 amicale.”

Sursa poze: digisport.ro