Astazi a avut loc conferinta de prezentare al noului antrenor Costel Enache. Cele mai importante declaratii in randurile de mai jos:

MARIUS STAN
La noi lucrurile nu au functionat, suntem departe de ce ne-am dorit. Am avut sedinte si ca in sfarsit presedintele are prerogative 100%, vor fi respectate si cum se va intampla altfel voi renunta.

Mi-am asumat responsabilitatea obtinerii promovarii. Plecand de aici am cerut sa stabilesc colaboratorul de pa banca tehnica. Cel la care ne-am oprit este Costel Enache si a fost alegerea mea inca din vara si din mai multe motive aceasta colaborare a fost amanata.
Plecam cu un handicap dar suntem increzatori in obiectivul propus: promovarea. Contractul se va rezilia cu Costel Enache daca nu vom promova.

Efort financiar nu vom face, vom apela la inspiratia si cunoasterea fenomenului. Atunci cand spui valoros inseamna si un contract valoros. Cand ai un salariu mare in vestiar pot exista probleme.

I-am dat lui Costel toate datele oferite de instat. In urma datelor si vizionarii meciurlor i-am cerut sa faca o evaluare proprie si listele au concins cu cei ce trebuie sa mai faca parte si cei ce nu trebuie sa mai faca parte.

Saptamana asta voi avea o discutie cu toti jucatorii si le vom transmite celor cu care vrem sa reziliem. De asemenea vom incerca sa micsoram cateva salarii deoarece trebuie un raport corect intre ceea ce au dat si au oferit.

Pana la plecarea in Antalya, in proportie de 90% lotul sa fie definitivat. Vor fi probleme cu rezilierea unor contracte, ma astept.

Ceea ce am declarat, legat de demisie, a fost de a trezi niste oameni la realitate si de a ne intoarce la normalitate. E de discutat ce facem la vara.

Sansa pe care o avem este ca este un campionat echilibrat.

Cu Younes va fi o discutie si vom vedea ce ganduri are si ele legate de activitatea sa de pana acum. Vedem care au fost motivele pentru evolutiile sale modeste.

COSTEL ENACHE
Argumentul meu este acela de a lucru cu stafful meu ce ma ajuta foarte mult ce va aduce un plus in club. Ma bazez pe emulatia din jurul clubului. Mi-am asumat un lucru destul de greu dar posibil. Matematica nu ne dau sanse foarte mari dar cele 6 puncte pana la primul loc promovabil se pot recupera.

Nu vreau sa fac o analiza ca nu sunt in masura. Doar apreciez consecventa cu care Flavius a muncit si cum a crezut in visul lui. Dar ne-am facut o impresie. Ma asteptam mai mult la partea ofensiva.

Pentru bine obiectiul de baza este eficienta. Avem un lot de calitate si cred ca factorul mental este principala problema la echipa. Mingea, sufletul sa fie total pentru echipa. Cred in comunicare, in argumente si oamenii care au primit o explicatie isi pot creste valoarea.

Echipele ce au avut omegenitate au reusit sa promoveze. Jucatori buni dar nu varfuri. Exemplu Mioveni sau Clinceni.

Cred ca nu am avut probleme cu vestiarul in general, nu am avut probleme cu jucatorii dar sub nicio forma nu am fost iubit de toti jucatorii. Incerc sa fac o evaluare a jucatorilor si incerc ca mesajul meu sa ajunga la majoritatea dintre ei.

O sa incerc care sunt cele mai importante 3 lucruri ce ne pot aduce la obiectiv. Deoarece vorbim de un timp scurt. Ma bazez pe jucatorii cu experienta iar ideile alea 3 de baza sa fie decisive in jocul nostru. De exemplu fazele fixe.

Ar trebui ca ofensiva sa aiba mai mult personalitate, am avut impresia ca au fost coplesiti de statutul de jucator la Petrolul.

Ultra defensiv. Cam asa s-au aparat majoritatea echipelor impotriva noastra.

Am trecut pe la cluburi fara suporteri si ne-am plans ca nu suntem sustinuti. Dar suntem responsabili in fata lor si daca le putem deconta si cu rezultate, nu o sa avem nicio problema. Sunt un om onest, nu am venit pe un salariu mare.

Cred cu adevarat in promovare!

Eu am comunicat cu domnul presedinte sa cautam caile cele mai oneste. Daca fiecare dintre noi ar aduce jucatori probabil am fi avut vreo 80 de jucatori. Eu am propus un profil al jucatorilor ce trebuiesc recrutati – atitudine si determinare ce poate fi un criteriu de selectie. Profil pentru acest lucru. Ca antrenorul isi aduce 1-2 jucatori, pentru scurtarea timpului de implementare, da. Dar nu mai mult.

Noi aducem jucatori in functie de ce vrem sa jucam in contexul ligii secunde. Facem o evaluare a lotului, avem o idee de baza.

Vrem in cantonament sa plecam cu lotul de baza pentru a fi omogeni. Avem un profil clar de jucatori – vrem jucatori de baza sa crestem concurenta la nivelul lotului. Vrem jucatori ce au jucat constant in ultimele 6 luni si ce au jucat la echipe mai bune decat noi ori varfuri de alte echipe sub noi.

Nu avem criterii la jucatorii straini dar cred mai mult in cei romani. Liga a doua este una speciala, una in care se lupta si avem nevoie de jucatori ce accepta duelul.

Primele doua meciuri ne vor arata directia. Categoric, pentru toate meciurile, victoria. Inceputul ne poate da elan si incredere.

Ne gandim sa aducem si jucatori prin imprumut. Tragem linie sa vedem unde avem nevoie. Am discutat sa vedem daca este benefic sa aducem astfel de jucatori. Filozofia ar fi sa crestem jucatorii nostri.

A discutat pe tema Younes si toata lumea arata spre mine. O decizie este greu de luat deoarece este un jucator cu un statut foarte bun dar nu a facut un tur de campionat asa cum astepta el. Cu el este absolut necesara o discutie daca e ceva care il retine ce nu ii cad bine, poate nu se simte confortabil in acest proiect.

Vizualizari: 494 views