Cât de relaxat să fii când știi că urmează o serie de meciuri foarte grele, când pare că ai uitat să mai înscrii și când îți mai bate și vântul prin buzunare? Nu prea ai cum, că primul e meciul de pe Ion Oblemenco, împotriva unei echipe care nu traversează cea mai bună perioadă dar care poate declanșa un tăvălug ofensiv la un moment dat căruia puține echipe îi pot face față.Așa că, dacă ciupim un X nu cred că se supără nimeni, bine ar fi să nu fie totuși un 0-0 că ni s-a cam acrit…

PRIMA REPRIZA

 Începe cu oltenii, ăncet dar sigur, instalându-se în ofensivă, Mitriță(7) șutează din lovitură liberă din unghi de 45 de grade dar Zima e atent și respinge peste transversală, apoi din cornerul rezultat R. Silva(8) trimite cu capul pe lângă. Nu prea reușim nimic în atac, mai mult, ne clătinăm și în apărare, o serie de bâlbe în defensiva noastră îl aduce pe Mitriță(32) în poziție bună de șut dar mingea trimisă la colțul scurt se duce pe lângă. Haita care a uitat să mai muște de o bună bucată de vreme pare semiparalizată, noroc că Markovic(45+1) nu nimerește ținta, apoi la fel face și R.Silva(45+2) care trimite cu capul în afara cadrului porții.O repriză fadă care se termină așa cum a început, 0-0!

REPRIZA SECUNDA

Parcă parcă încep să se mai miște cîte ceva, în bine, în jocul nostru, mijlocul leagă binișor și acțiunile cursive de atac încep să se lege, păcat că șutulbun al  lui Jair(50) cu stângul, scos de Popescu, nu ne poate încălzi prea tare pentru că brazilianul e surprins afară din joc. Nu e bai, continuăm să stăm sus, mingea ajunge la renegatul Dumitriu care centrează perfid pentru zvârluga Musi(57) care se insinuează în interiorul careului mic și înțeapă mingea în ațe: 0-1! Prăzarii tresar și Baiaram(59) îl încearcă pe Zima din afara careului dar portarul nostru e atent și reține în doi timpi. Trecem dincolo pentru că reușim să profităm de avântul ofensiv al gazdelor și creăm pericol aproape la fiecare raid care se abate în careul craiovean, mingea ajunge la Doua(64) care șutează cu sete dar bășica trece puțin pe lângă vinclu! Și în apărare lucrurile pare că s-au reglat, Meijers(69) recuperează elegant cum știe el, și se lansează superb într-o cursă de 70 de metri, intră în careul celălalt e față în față cu Popescu, dacă e gol apare la CNN, dar nuu, olandezul nostru zburător se fâstâcește și preferă o pasă moale la Musi care e deposedat  în cele din urmă de Popescu, uff! Nu acuzăm nimic și ne vedem de joc, Doua primește pe dreapta, ridică capul și îl lansează perfect pe Grozav(70)  care pătrunde în careu și îl execută pe bietul Popescu cu o scăriță belea : 0-2! Cel mai periculos scor?Sperăm că nu, deși neglijența lui Pedro(72) care a sărit la cap și i-a dat cu mâna peste față lui Crețu ne-a adus un penalty, executat și transformat de Kurtic : 1-2! Nu disperăm, ținem de minge și ținem bine, mai mult, atacăm inteligent, centrare Dumitriu, cap Papp până la Grozav(77) care pune și el capul și înscrie din șase metri dar…golul e anulat, corect, de VAR. Fundul în poartă? Nu, dimpotrivă iar pentru asta băieții merită felicitări, Hanca(85) din păcate nu nimerește ținta din poziție bună ca să ne ferească de emoțiile finalului. O face însă, în mod sublim, Huja(90+1) care se înalță imperial la un corner marca Jair și trimite imparabil cu capul în plasa laterală : 1-3! Și lacrimile curg șiroaie pe obrajii fundașului nostru într-un amestec de fericire, descătușare și bucurie redescoperită după o perioadă nefastă pentru el. Mariane, cu lacrimile astea, ti-ai asigurat un loc în inimile noastre, să fii sigur de asta! Cireașa pe tort o putea pune Jefferson(90+10) o putea  dar Popescu s-a opus, nu e stress….Scor final: 1-3!

O victorie de care aveam nevoie cu toții. Un meci pe care nu-l vom uita prea curînd. Și un semnal că haita a învățat din nou să muște…

”Aș începe prin a-mi felicita jucătorii, chiar dacă mi se reproșează asta. Au interpretat perfect planul tactic, ne-a ieșit tot ce am lucrat la antrenament. Știam că ne așteaptă un meci greu și mă bucur că am reușit să câștigăm pe un teren unde nu prea s-a câștigat.<br /> Nu pot să spun chiar tot. sunt lucruri pe care le discutăm, pe care le pregătim, cred foarte mult în acest grup, iar lumea trebuie să aibă puțină răbdare. Suntem în al doilea an de Liga 1, trebuie să avem răbdare. Gicu e un jucător foarte valoros, care se antrenează foarte bine și poate decide jocuri. Azi a reușit să facă un meci excelent. Mă bucur că Huja a înțeles tot ce am vorbit. A luat-o pas cu pas și pregătirea lui a fost foarte bună. E un jucător de mare caracter. A dat gol după pauză, ce poate fi mai frumos. Musi a jucat într-o poziție în care nu mai jucase. Am crezut mult în el, e o pierdere pentru noi pentru meciul următor. A contat mult și absența lui Bancu, le-a lipsit în seara asta. Vreau să fim foarte corecți, locul 7-9 este obiectivul nostru, dar dacă vom ajunge sus, nu ne vom da la o parte. La Ploiești, avem o mentalitate de învingători. Ca bonus, m-a impresionat publicul craiovean care a început să aplaude echipa noastră. Ce poate fi mai frumos? Vali este un jucător foarte important, e o decizie foarte dură. Sperăm să i se reducă din etape, pentru că e un jucător tânăr, care are multe de spus”, a spus Florin Pîrvu la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers (cpt), Pedro Almeida (75 Huja), Dumitriu – Hanca (90+3 Jefferson), Seto (84 Diomande), Jair, Grozav (84 Petrovic) – Musi (90+3 D. Radu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 198 views

Foto: Răzvan Păsărică