Nu știu dacă exista cuvantul din titlu in dicționar, probabil ca nu, dar, daca la discoteca se asculta muzica disco, la biblioteca se citesc sau împrumuta cărți, pe stadionul Ilie Oana se asista la un chin de fotbal in ultima vreme, asa ca am putea sa spunem ca venim, in mod voluntar ce-i  drept, la chinoteca. Urma sa vedem dacă partida cu trupa lui Vivi, retrogradata ACS Timisoara, urma sa iasa din acest tipar sau nu. Oricum, se stie, orice rezultat in afara victoriei, ne pregateste pentru derbiul cu Rapid inca din sezonul viitor…

PRIMA REPRIZA – Incepe cu Petrolul fără capitanul Marinescu, căzut in dizgratia antrenorului Multescu, pana cand, nu stie nimeni…Echilibru destul de pronunțat, cu oaspeții ieșind curajos la joc, dar si cu titularul N.Popescu recuperand in colțul terenului, pasa inapoi pana la Arnautu(10) care intoarce un fundas si suteaza cu stangul la coltul lungdar Moldovan se intinde si respinge.In rest, fara pericol la poarta oaspetilor, nici nu avea cum sa fie cand oferi fotbal cu pipeta, mai mult, timisorenii se avanta in atac si Badauta(33) expediaza un trasor de la 30 de metri dar Lungu e atent si boxeaza. Exasperat, probabil de ce se intampla in fata, Ticu(43) ia o minge pe cont propriu, intra in careu, înșira cativa adversary si suteaza cu dreptul din pozitie centrala, mingea se duce insa  putin peste. Puscas(45) isi ia si el inima-n dinti si suteaza de la 20 de metri , Moldovan e pe faza si de data asta  si retine cu siguranta balonul.O repriza modesta a Petrolului , cu un fotbal chinuit si  obosit, cu care, din pacate, ne-am obisnuit.0-0 la pauza.

REPRIZA A DOUA – Incepe cu Nini crosetand pe stanga, centrare in careu, acolo unde Rusu(46) continua campania de albire a parului suporterilor ploiesteni, sutul sau din drop din sapte metri trecand peste transversala. Urmeaza o foarfeca pentru fotoreporteri a unui Moldoveanu(52) parca deconectat de la importanta meciului, mingea neprinzand cadrul portii, continuam atacurile, Ticu centreaza in careu,acolo este Rusu(54) dar lovitura de cap trece putin pe langa bara.Arnautu ii face o minge excelenta pentru acelasi Rusu(60) dar sutul dezolant si dezlanat loveste un picior al unui fundas timisorean si se duce in corner. Trec minutele si nimic, Moldoveanu receptioneaza un balon pe care i-l serveste lui Arnautu (68) acesta preia si suteaza cum trebuie sa suteze un atacant, la coltul lung, langa bara:1-0!Timisorenii se arunca in atac, noi ne uitam din ce in ce mai des la tabela, Multescu face schimbari defensive si chinul continua pana la sfarsit…1-0 scor final.

Se striga “Hai Petrolul!”. Pentru ca asta e cel mai frumos chin… Chinuitor. Dar cele  trei puncte ne arunca, efemer sau nu, pe locul trei.Ne mai aruncam maine un ochi la tv sa vedem ce ploaie, sau nu, vine de la Cluj iar pe urma mergem la Batrana Doamna sa o chinuim si pe ea, daca om putea. Chinuita e si speranta, saraca, nici ea nu mai știe cate perfuzii a schimbat. Vestea buna ar fi ca nu mai e mult, intr-un fel sau altul chinul se va sfarsi…Iar noi, chinuitii, vom fi tot acolo si vom.

FC Petrolul Ploieşti – ACS Poli Timişoara 1-0 (0-0)

Marcator: Arnăutu (68).

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga (cpt), Puşcaş, Ţicu – Chindriş, Bucşa – Rusu (72 Enache), N. Popescu, Moldoveanu (82 Ţigănaşu) – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Vizualizari – 1 views