Parcurs neașteptat, să recunoaștem, adică foarte bun, al Petrolului în turul de campionat recent încheiat.Nu e timp însă de prea multe analize pentru că vine ca un tăvălug returul, pauză va fi abia când va veni Moș Crăciun așa că sperăm să continuăm evoluțiile nu neapărat bune, în niciun caz entuziasmente, dar totuși favorabile pentru puncte și clasament și în meciul dificil de la Cluj în compania lui U. Echipa va fi din nou cârpită, cu improvizații făcute de nevoie dar a dovedit că poate obține  puncte importante chiar și așa deci de n-am privi optimiști confruntarea de pe Cluj Arena?

PRIMA REPRIZA

Începe cu o distribuție petrolistă cu care deja ne-am obișnuit, adică cu 3 fundași centrali și cu Musi(!) vârf improvizat luptându-se cu niște fundași centrali cu cel puțin un cap mai înalți ca el, dar nu prea ai ce face dacă atacanții de meserie din lot sunt Petrovic, Roman și Omrani, ultimul facându-ne deocamdată să-l regretăm pe Tamuz, la a doua lui descălecare pe Ilie Oană. Trece primul sfert de oră de tatonare și Nistor îl vede bine pe I.Stoica(16) dar capul acestuia din cinci metri se duce puțin pe lângă. Suntem pe baricade, corner Nistor, cap Pițian(17) dar Jair e unde trebuie, adică lângă bară și respinge cu calm de pe linia porții! Ofensiv noi nu mișcăm nimic, dar nimic, în schimb Simion(27) șutează cu sete dar mingea se duce peste, apoi Popa(28) trimite cu capul tot peste din centrarea lui Câmpanu. În sfârșit, Huja(34) își ia inima-n dinți și șutează de la peste treizeci de metri dar Iliev prinde fără probleme, dincolo Câmpanu(40) trage și el tot pe lângă din afara careului și repriza se termină așa cum a început : 0-0!

REPRIZA SECUNDA

Schimbăm sistemul, intră Roman, așa că cel puțin teoretic ar trebui să jucăm mai ofensiv, nici nu ar fi prea greu la ce am arătat în prima repriză. Dar uite că jucăm și practic, pentru că Musi(56) preia și șutează în forță din colțul careului mare dar bășica nu nimerește ținta, apoi V.Gheorghe e eliminat, un pic cam ușor, opinez eu, și deși începe ploaia, ar trebui să căutăm mult mai des drumul spre poarta adversă. Ar trebui dar nu e cazul, mai mult, Grobry(69) șutează violent, mingea e ștersă de Zima și trece puțin pe lângă bară, încercăm și noi ceva dar destul de timid până când Diomande(75) îșă asumă un șut de la semidistanță dar Iliev e atent și scoate de sub transversală ; suntem prea temători cu un om în plus și nu știu de ce, bine măcar că lovitura de cap a lui I. Stoica(81) se duce în plasa exterioară laterală și meciul se încheie cu un 0-0 care deja ne e familiar…

Ce echipă avem, să marcăm putem?
Când sărbătorim cu bere și vin, un gol, nea Florin?

”Dacă la începutul jocului ne mulțumeam și cu un punct, acum după ce s-a întâmplat ne doream mai mult. Din păcate nu am reușit să înscriem, am avut una sau două situații mai clare. Trebuie să fim mult mai lucizi în fața porții. Am început într-un modul de joc, după la pauză am schimbat. Mă bucur că am reușit să fim mai consistenți. Am controlat jocul în a doua repriză, dar ne-a lipsit golul. În momentul ăsta îți dorești să câștigi, dar ne uităm la ce se întâmplă în teren, avem și ceva absențe. Ne-am dori să îl avem pe Omrani în teren, ne lipsește în acest moment, ne lipsește mai multă forță ofensivă. (n.r. despre restanțele salariale) Nu aș vrea să vorbesc despre acest lucru, întrebați conducerea clubului. Un sezon foarte dificil, vedeți că între locurile de play-off și play-out diferența este foarte mică. Valorile sunt egale și echipele sunt de același nivel”, a declarat Florin Pîrvu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Zima – Doua, Pedro Justiniano, Meijers (cpt), Huja (46 Roman), Dumitriu – Jefferson (76 Seto), Diomande (85 Abuashvili), Jair, Grozav – Musi (76 Rădulescu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 115 views

Foto: Flaviu Buboi