Planete aliniate iar, un loc doi, meritat sau nu, care ne făcea cu ochiul, un adversar, la prima vedere modest, Aerostar Bacău, revenirea în lot a lui Vajushi, toate acestea ne făceau să privim cu încredere disputa de la Mogoșoaia(!), considerate pe teren propriu, pentru că, nu-i așa, oricine are prioritate pe Ilie Oană, mai puțin Petrolul Ploiești.Și chiar dacă lotul era incomplet, coronavirusul facându-și din nou de cap la echipă, aveam suficiente variante să putem alcătui o garnitură care să câștige cu penultima clasată, nu?

PRIMA REPRIZA

Începe în nota de dominare a gazdelor, adică a Petrolului, o acțiune personală interesantă a lui Saim(15) se încheie cu un șut puternic sub bară, coțofana pare că vrea să intre dar Cebotari întinde o mână și respinge in extremis în corner.Continuăm în atac, Olaru pătrunde pe dreapta, pas pe șase metri, Botic(20) apucă să reia dar e imediat blocat de Cebotari, mingea ajunge la Beleck(20) care șutează modest, cu stângul iar Cebotari prinde fără probleme.Contră băcăuană, apărarea noastră nu prea știe de capul ei și Răuță rezolvă problema cu preșul unui fault în apropierea careului mare și a unui cartonaș galben.Lovitură liberă executată impecabil de Popescu(31) aproape de vinclu, Kitanov rămâne spectator și tabela se modifică:0-1!Stupoare, nu ne vine să credem ce se întâmplă, nu mai jucăm aproape nimic, atac al oaspeților din nou printer găurile cât casa ale defensivei noastre, mingea ajunge la Vraciu(39) care șutează spre poartă, mingea îl lovește pe Răuță în mână și intră în plasă, 0-2!Ba nu, pentru că arbitrul anulează golul(!) și dictează penalty și îi acordă al doilea galben lui Răuță care pleacă mai repede la cabine.Lovitura de pedeapsă e executată lejer de același Vraciu(40) care îl trimite pe Kitanov la semințe:0-2!Tresărim, Saim(44) se descurcă din nou bine pe stânga, șut bun și mingea îl lovește în cot pe Vraciu, penalty pe care îl execută tot Saim(45) îl execută în bara exterioară!0-2 la pauză!…și jucăm cu un om mai puțin…

REPRIZA SECUNDA

Intră Vajushi, poate,poate, Botic(58) șutează superb de la semidistanță și balonul lovește bara, contra Aerostar, Ilie(60) pătrunde frontal și șutează bine la firul ierbii și varza se duce cuminte lângă bară cu toată opoziția lui Kitanov:0-3!Intră și Balint, se lansează pe dreapta și centrează perfect pentru Saim(64) care șutează neverosimil pe lângă din dreptul punctului de la unsprezece metri.Același Balint(66) se zbate, recuperează și șutează dar Cebotari scoate, încearcă și Vajushi cu stângul(79) dar Cebotari e în zi mare și prinde obiectul muncii., Țicu(81) lansează și el un trasor dar Cebotari gasește din nou rezolvare și trimite în corner.După care Vajushi(84) scoate un penalty fără dubii în duelul cu Chirilă pe care tot el îl transformă cu siguranță:1-3!Același Vajushi(88) trimite cu fainoșag din afara careului dar Cebotari scoate din vinclu iar cireașa pe tort o pune Zaharia(89) la capătul unui contraatac blitz încheiat cu un șut pe lângă Kitanov:1-4!Da, scor final!

Rușinos este puțin spus.Regretul cel mare e că nu s-a terminat sezonul de toamnă și că mai urmează câteva meciuri la intervale scurte de timp.Pentru că altfel ar fi trebuit să înceapă curățenia de iarnă.La toate nivelurile!Vor mai trece poate cîteva săptămâni dar de rușinea acumulată în acest tur de campionat nu vă mai spală nimeni.Așa că, cel târziu de Moș Nicolae așteptăm niște demisii.Din birouri, de pe bancă și din teren.Asta dacă nu cumva realizați între timp că locul vostru nu e la Petrolul și plecați de bună voie mai devreme.Ne-am săturat de voi, credeți-ne!

”O seară ghinionistă, nefavorabilă nouă din toate punctele de vedere. Am început meciul foarte bine, am avut 30 de minute extraordinare, am pus presiune pe poarta adversarului, ne-am creat ocazii, nu am reușit să fructificăm. La prima acțiune a adversarului, când a trecut de centrul terenului, după o greșeală a noastră la mijlocul terenului, am oferit acea fază fixă, din care ei au reușit să înscrie. Un pic ne-am destabilizat, dar, totuși, am avut intenția să mergem peste adversar, să marcăm și noi. Nu am reușit. A venit acea acțiune a celor de la Aerostar, cu acel penalty, plus eliminarea fundașului nostru central. Și era foarte clar că va fi foarte, foarte complicat. Dar, și așa, am obținut penalty, nu am marcat, să facem 2-1, să intrăm cu acest rezultat la pauză. Altfel, poate, stăteau lucrurile. După pauză, și schimbările pe care le-am efectuat le-am făcut cu tentă ofensivă, pentru că nu mai aveam absolut nimic de pierdut. Asta le-am și spus băieților. Trebuia să jucăm și să încercăm să remontăm rezultatul. Am avut, la 2-0, acea bară, dar avem și ghinion. Noi nu dăm gol, imediat adversarul face 3-0 și era clar că vom oferi spați și ne vom expune. Așa cum am mai spus-o, toate schimbările le-am făcut cu tentă ofensivă. Nu mai era nimic de pierdut. E păcat că am pierdut cele trei puncte. De fiecare dacă când trebuie să câștigăm și să urcăm în clasamente văd că nu reușim să facem acest lucru. Alte aspecte sunt de prisos de comentat. A fost o seară tristă, să zic așa, dar ce putem să facem în momentul de față?”, a comentat Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

CASETA TEHNICA

Marcatori: Vajushi (85, pen)/P. Popescu (31), Vraciu (40, pen.), Ilie (60), Al. Zaharia (89).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Răuță (cpt), Mondragon, Țicu – Enache (52 Ad. Nicolae) – Diarra (77 Constantinescu), Ekollo (46 Vajushi), Botic, Saim Tudor – Beleck (58 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 179 views

Foto: Răzvan Păsărică