În sfârșit, acasă! Nu prea mai știam cum e cum nu prea mai știm cum e sa jucam sâmbătă sau duminică,dar asta e o alta discutie.Lanterna tocmai o batusem în Cupă, în mod normal nu ar trebui nici acum să se pună problema câștigătoarei chiar dacă mingea asta pe care o iubim cu toții e rotundă și,  din când în când,  mai face câte o surpriza, plăcută sau neplăcută,  după caz.Mulți  spuneau să avem grijă și la golaveraj, în fine, importante sunt cele trei puncte și urcușul în clasament va veni de la sine.Victorie sa fie!
PRIMA REPRIZĂ – Începe cuminte, cu o distribuție a Petrolului ce mă face sa cred că pentru Stoican nu se pune decât problema scorului, nu și a câștigătoarei, Snagovul fiind o victimă sigură încă de la intonarea imnului.Chiar dacă lupii domină,  ocaziile se lasă așteptate, primul pericol venind din lovitura liberă din unghi aproape mort executată de Marinescu (13) dar Micle e atent și se opune salvator.Urmează apoi o repriză de somn a lui Racu care îi face un cadou lui Safsaf (19) dar Apostolachi arată că e un portar pe care ne putem baza și scoate excelent dintr-o situație critică. Repede dincolo unde după o centrare a lui Manolache se creează un carambol, basica ajunge la Meza Colli (20) care îl ia la țintă pe Micle din șase metri.Asediul continua, corner Marinescu, cap Cioinac (20), scoate din nou Micle.Suntem calare pe situație, Gavrila(21) dribleaza in coltul careului mare si trimite la firul ierbii dar cotofana se duce la coltul lung puțin pe lângă bară.Lovitură liberă de la 25 de metri, bate Arnautu(30) și mingea se duce ireal aproape de vinclu, golaço,  încă unul, bine de tot Sergiule! Se simte miros de sânge,  centrare Manolache,  Arnautu prelungește cu capul pe spate, acolo e Gavrila (34) care înțeapă mingea din cădere dar Micle e din nou acolo unde trebuie.Încă o lovitura liberă,  execută de data asta  Gavrila(45) dar varza se duce peste și repriza se încheie cu doar 1-0.
REPRIZĂ A DOUA – Incepe tot cuminte, nu înțeleg de ce, prima tentativă de atac petrolista fiind un cap al lui Deac (54) peste ,din centrarea lui Marinescu.După care oaspeții echilibrează jocul, reușesc sa lege din ce în ce mai bine, ba chiar Safsaf își permite sa îl ridiculizeze pe Cioinac care e nevoit sa faulteze și sa încaseze roșu…și lucrurile se complică. Snagovul prinde curaj și tupeu dar nu are limpezimea necesară la finalizare iar noi ne apărăm cum putem, adică rău, suntem cu ochii pe ceas și încercăm câte o contră care sa ne aducă golul izbăvitor. Care nu vrea sa vină pentru că Micle scoate pentru a nu știu câtă oară mingea expediată de Arnautu (78) și ne face sa depășim planul la rosul unghiilor.Trebuie sa rezistăm,  ne ajută și Raileanu (86) care trage peste din poziție favorabilă dar beleaua se produce puțin mai târziu când Safsaf – indiscutabil omul meciului – face ce vrea el pe flancul stâng al apărării noastre, centrează și Stoica(90) pune capul și începe sa ne doară capul:1-1!Scor final.
Nu puteam sa ratam prilejul ca,după eșecul cu UTA,să trantim iar mucii în fasole.Doar ca acum, deși a fost egal, doare mai tare.Nu mai are rost să căutăm vinovați și vinovățiî, în principiu așa se întâmplă când îți subestimezi adversarul.Cel mai important însă e să înveți din greșeli și sa nu le mai repeți. Nu-i așa,  Flavius?

FC Petrolul Ploiești – Sportul Snagov 1-1 (1-0)

Marcatori: Arnăutu (30)/C. Stoica (90+1).

FC Petrolul: Apostolachi – Bărboianu, Racu, Walace (16 Deac), Manolache – Meza Colli, Cioinac – Gavrilă (46 Bratu), Marinescu (cpt), Ștefănescu – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Vizualizari: 1 views
Foto: fcpetrolul.ro /Cristi Stavri