Semnele bune din jocul cu daco-getii trebuiau să continue musai și în Regie, contra rapidiștilor, dacă nu, ar trebui să o lăsăm un pic mai moale cu pretențiile la promovare atâta timp cât nu vom reuși să ne depășim condiția de echipă mediocră de mijlocul clasamentului.Moral bun, vreme bună, suporteri alături în număr mare, haide Petrolule, arată-ne că poți, arată-ne ce poți!

PRIMA REPRIZĂ – Începe cu un Rapid timorat, limitat în exprimare dar bătăios și luptând pentru fiecare minge.Dincolo, Petrolul pare și chiar e superioară adversarului dar asta trebuie să o demonstreze – pe un teren denivelat în care controlul balonului e o provocare – pe tot parcursul celor nouăzeci și câte or fi de minute.Fotbalul nu se arată foarte mult, Rapid îl oferă cu lingurița iar Petrolul, vizibil incomodată de starea terenului, cu lingura.Munteanu centrează ideal pentru Arnăutu(14) care nu își potrivește pașii și înțeapă bășica cu șpițul stâng din patru metri peste!Mai trece un sfert de oră de luptă surdă până când Voicu centrează de pe dreapta până la Jorza(32) care pune stângul din prima și mingea ocolește poarta lui Avram.Tresărim, Țicu îi dă unt pe pâine lui Munteanu(34) care șterge doar mingea cu capul din poziție excelentă și coțofana se duce pe lângă.Din nou Țicu, are o centrare cu făinoșag și tot ce mai trebuie pentru Hamza(45) aflat pe șase metri și care pune latul din săritură dar care nu își reglează bine tirul și  mingea ocolește poarta rapidistă din nou, 0-0 la pauză.

REPRIZA A DOUA – Rapidul se întoarce de la vestiare cu același bagaj sărac în materie de fotbal dar mult mai vioi, în schimb Petrolul e o umbră și nu doar pentru că se joacă repriza asta la umbră.Fotbalul acum e oferit cu pipeta de cele două echipe cu evoluții aflate mult, dar mult de tot în spate comparativ cu prestațiile suporterilor găzari și ceferiști.Amnezia, cea legată de fotbal evident, a revenit în forță în haită și nu mai jucăm nimic, la naiba.Dincolo, Hlistei(76) îl încearcă pe Avram dar acesta e la post, după care un corner bătut bine de Sefer e reluat în plasă de Manole(80) de lângă meșterul Mihăescu, rămas spectator:1-0, scor final.

Primvs derby a rămas restant la capitolul fotbal în teren, pentru că în tribune spectacolul, a fost , este și va fi asigurat.Ceea ce a făcut diferența însă a fost atitudinea care, în cazul multor jucători rapidiști, compensează unele minusuri fotbalistice.Ai noștri însă, nu au avut dăruire, zvâc, răutate, agresivitate.Nu e niciun secret, atitudinea poate câștiga un meci. Azi, atitudinea adversarilor a fost decisivă, noi mai avem mult de lucru inclusiv la acest capitol.Până atunci, revenim la o altitudine joasă în clasament, se pare că acolo, sus, la altitudine înaltă, nu reușim să ne apropiem, ne ia cu amețeală!

PETROLUL: R. Avram – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Ţicu – Al. Munteanu (Gab. Deac 63′), Cioinac, Măd. Mihăescu, Al. Zaharia (Guy Gnabouyou 82′) – Arnăutu (Şt. Blănaru 73′), Younes (cpt.)

Vizualizări: 185 views