…de fotbal care se numea Petrolul Ploiești.O ECHIPĂ, nu unsprezece jucători de fotbal.O ECHIPĂ  în care nu toată lumea avea glezna fină, nu toți reușeau driblingurile sau centrările de manual dar ce conta era că atât între ei cât și între ei și antrenor exista ceva mai mult decât niște simple relații de joc, erau relații umane, mai mult poate decât relații de prietenie.Era O ECHIPĂ și pe teren, dar și în afara lui.Dar asta a fost odată….Azi, Petrolul Ploiești este în derivă, navigând undeva pe la jumătatea clasamentului Ligii a doua.Și, cel mai important, nu mai e demult O ECHIPĂ…..Așa că…la ce ne-am fi putut aștepta în deplasarea de la Timișoara, după umilința istorică suferită în etapa trecută în fața Aerostarului?

Avram a revenit in poarta

PRIMA REPRIZA

Cenușiu afară, cenușiu și în teren, absolut nimic notabil, poate doar că Petrolul nu joacă aproape nimic, dar asta face parte deja din retrospectiva oricăreia dintre ultimele etape ale ligii secunde.Meci anost care se animă brusc la torpila lui Axente(28) ce are o traiectorie ciudată și zguduie transversala unui Avram mirat de ceea ce i se întâmplă.Nu reacționăm,stăm la cutie, ne apărăm cu fundul în poartă și Plazonja(32) șutează oarecum prin surprindere,din prima, cu stângul, la rădăcina barei, iar Avam culege bășica din plasă:1-0!Scor cu care se și termină o repriză puțin spus fadă.

REPRIZA SECUNDA

Nu schimbăm nimic pentru că treaba merge, nu-î așa, mai trec zece minute și Moldovan îi bagă totuși pe Constantinescu și Ekollo.Degeaba pentru că mai periculoase sunt tot gazdele, același Plazonja(61) pătrunde pe stânga și șutează la colțul scurt dar Avram scoate în corner.Și, credeți sau nu, e nevoie să treacă mai bine de o oră pentru ca Petrolul să reușească primul șut pe poartă prin Roige(72).Și imediat pare că ne apucăm să jucăm fotbal, același Roige(73) șutează dar vaca nu vrea să intre și se izbește de bară!Ploaia continuă și mai vârtos, la fel și atacurile petroliste dar Balint(75) șutează modest și Hindrich respinge.Lupii forțează egalarea, una care ar fi fost probabil mai conformă cu ceea ce a fost per ansamblu pe teren, dar Ekollo(82) finalizează lamentabil cu stângul pe lângă în locul unei pase simple pentru Vajushi aflat în poziție ideală de șut.Dincolo, contră timișoreană prin același Plazonja(88) care pătrunde în careu și șutează cu dreptul dar Avram scoate din nou, revenim în atac și Beleck(93) lovește insuficient de bine un balon care se duce pe lângă și Petrolul își mai trece în cont o înfrângere, scor final:1-0!

Nu ar mai fi prea multe de spus, deja în fața eșecurilor Petrolului ne-am imunizat mult mai bine decât în lupta cu Covid 19.Sperăm cu toții ca din ultimele două partide din campionat să scoatem cât mai multe puncte iar în decembrie, după ultimul meci, să se facă încă o curățenie.Nedorită, e deja vu, dar mai mult decât necesară.Pentru că am ajuns deja în stadiul în care nu mai trebuie să tragem vreo linie la iarnă, sper că deja ea a fost trasă și vremea bilanțului a trecut.Nu mai e cazul de vreo analiză, dezastrul e mult prea evident așa că hai să reparăm ce se mai poate repara. Dar nu cu voi, pentru că voi ne-ați arătat ce și cât puteți.Da, voi, jucători, antrenori, conducători!

Suturile lui Belek arata bine in poza
„Am reacționat foarte bine după golul încasat, am dominat a doua repriză, am avut câteva situații de a înscrie, de a egala, nu am reușit dar trebuie să ne asumăm mai mult responsabilitatea în preajma careului advers, să șutăm mai mult la poartă. Nu am urmărit să o băgăm în poartă, cred că meritam mai mult de la acest joc, dar din păcate am pierdut. Nu reușim să înscriem, poate e o lipsă de încredere. Ca și atitudine, implicare, nu am ce să le reproșez băieților. Ne-am dorit să obținem un rezultat pozitiv aici la Timișoara în fața unei echipe solide, dar nu am fost capabili”, a spus Viorel Moldovan conform DigiSport.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Avram – Olaru (70 Mendoza), Mondragon, Manolache, Țicu – V. Bogdan (56 Constantinescu), Botic (56 Ekollo), Roige (cpt), Vajushi – Beleck, Balint (83 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 271 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.