In sfârșit, un meci oficial cu o echipă de prima ligă, și nu una subțire, pentu că Sepsi e o echipă care nu a lăsat o impresie rea până acum.Prilej numai bun să vedem cum stăm, deși știm că nu stăm tocmai bine.Și dacă om reuși să ne calificăm în semifinalele cupei, cu atât mai bine, dacă nu, nu-i bai, ne concentrăm pe campionatul care ne mănâncă zilele și nopțile de vreun an jumate…

PRIMA REPRIZĂ – Începe și continuă cu un joc echilibrat, echilibru care e gata să se rupă pentru că Saim(14) îl întoarce pe Ștefan ca în curtea școlii și șutează bine cu stângul la colțul scurt, mingea sterge parcă bara dar se duce pe lângă și lovește plasa lateral. Replica rapidă a oaspeților vine prin Fulop(25) care șutează cu dreptul, din afara careului, puțin pe lângă bara lui Lungu și scăpăm cu fața curată. Care devine murdară puțin mai târziu pentru că, lansat în adâncime la o minge la care Lungu ar fi putut interveni dacă nu ar fi fost un portar de linia porții, Carnat are o centrare de fotbalist pe care Dumiter(35) o fructifică cu capul de lângă un Bârboianu rămas contemplativ, incapabil de o săritură la cap care măcar să deranjeze în vreun fel, 0-1! Acuzăm șocul și  Carnat(36) pătrunde decis pe bulevardul din flancul nostru stâng defensiv, centrare șutată și mingea se prelinge încetișor prin fața porții și trece în aut puțin pe lângă poartă, 0-1 la pauză.

REPRIZA A DOUA – Ar trebui să forțăm cu doi atacanți că doar nu avem nimic de pierdut, Enache însă nu e de aceeași părere pentru că iese aceeași echipă de la vestiare iar când schimbă o face post pe post, Hamza în locul lui Arnăutu..Saim(67) rămîne lupul cel mai activ dar șutul său violent cu stângul se duce puțin peste vinclu, dincolo Ștefănescu are o preluare de fotbalist și o execuție fină la finalizare dar lobul lui peste Lungu pica pe plasa porții și ne mai trece un glonț pe la ureche. Urmat de un altul, atunci când același Ștefănescu scapă din nou singur cu Lungu dar portarul nostrum intervine salvator. Cum noi nu mai reușim nimic în atac, dar asta deja nu mai e o surpriză pentru nimeni, meciul se termină 0-1 și drumul Petrolului în cupă se oprește aici.

În rest, atmosferă frumoasă, de care ne era dor, e limpede pentru toată lumea, petrolist sau nu, că Ploieștiului îî lipsesc meciurile cu ștaif, cele cu adversari grei și care joacă fotbal. Nu e nimic surprinzător, Ploieștiul merită mai mult decât un matineu anost cu care s-a cam obișnuit, din nefericire, în ultima vreme. Indiscutabil, Petrolul merită mai mult, să vedem însă dacă și poate mai mult. Așteptarea încă n-a luat sfârșit!

PETROLUL: C. Lungu – Bărboianu, Andr. Răuţă, Sîrghi, Ţicu – Pierce – Saim Tudor, Laur. Marinescu (cpt.)(Gab. Deac 61′), Meza Colli, Pol Roige (Ekollo 81′) – Arnăutu (Younes 61′)

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu) & Cristi Stavri.
Vizualizari: 1 views