Și ce dacă lipsește Balint?Și ce dacă o să plouă cu spume la ora meciului?Și ce dacă întâlnim un adversar cel puțin incomod, Dunărea Călărași?Batem, mai colectăm trei puncte și ne cocoțăm în fruntea clasamentului, profitând de gherla rapidistă de la Recea.Bine, putem face asta sau putem, în deja binecunoscuta tradiție petrolistă, să o dăm de gard și să ne punem piedică singuri exact în momentele în care planetele se aliniază în favoarea noastră.

Vajushi in actiune

PRIMA REPRIZA

Începe domol, nu știu de ce,dar nu reușim să creăm pericol la poarta oaspeților.Vajushi are o pasă filtrantă, Bratu nu reușește să intre ăn posesie, mingea pare pierdută dar apare brusc elemental-surpriză Mendoza(22) care trimite către poartă dar Krell e atent și respinge.Continuăm atacurile chiar dacă multe dintre ele sunt stereotype, centrare în careul mic, bâlbâială în defensiva călărășeană, mingea sare la Ekollo(30), singur la 3 metri, poarta e aproape goală, dar Sergiu reușește performanța de a trimite peste, cu capul, execuție poate mai grea decât dacă ar fi înscris.Lansare Manolache pentru Vajushi, pasă înapoi pentru Roige care trimite tare în fața porții, Krell e depășit, Buhăescu în schimb e prezent la întâlnirea cu mingea, în mod normal ar trebui să pună latul și să se bucure pentru primul gol în tricoul Petrolului de la Strejnic încoace.Asta ar fi în mod normal.În mod anormal, atacantul nostru lovește inexplicabil mingea cu gamba și coțofana se duce în bară, la naiba!Așa că în loc de 2-0 la pauză e 0-0.

REPRIZA SECUNDA

Debutează pe o ploaie torențială, ceea ce nu e deloc bine, dar și mai rău e că mergem tot în gol, fără să dăm gol.Vajushi îl lansează pe Roige(47), șutul spaniolului cu stângul e respins însă cu piciorul de Krell ăn timp ce dincolo Avram scoate șutul lui Tudoran(60).Un-doi de finite Vajushi-Lax-Vajushi(68) dar șutul albanezului e scos de Krell după care vine surpriza emisiunii: al doilea galben pentru Manolache, corect acordat(nu însă și primul) și rămânem în inferioritate numerică!Chiar și așa, încercăm să stăm sus numai că cireașa pe tort o pune Ciucur(84) care centrează din apropierea liniei de fund, Meijers se interpune și trimite mingea, în plasă, pe sub Avram, 0-1! Scor final!

AM comis-o și de data asta!E clar, nu suntem în stare să exploatăm momentele favorabile care apar urmare a pașilor greșiți făcuți de contracandidatele noastre la promovare. Credeam că ne-am lecuit, că acest campionat va fi altfel. Credeam greșit. Arta împiedicării are și ea ,ca orice artă, reprezentanți pe tot mapamondul. Dar artiști ca la Ploiești, în toată lumea nu găsești!

Dezamagire
"I-am atenționat toată săptămâna. Asta e consecința a ceea ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc. După 3 victorii ne-am crezut prea buni. Sunt greu de explicat ratările. Lipsa de inspirație, de concentrare. Le-am spus tot timpul, n-am realizat nimic după cele 3 victorii, din contră, acum am distrus această aură pozitivă. Mergem înainte, ce să facem? Am mai ratat și eu, dar trebuia să dăm gol din acele situații. Trebuia să încercăm mai mult să ducem jocul în benzi, să-i desfacem. Aș fi vrut să încercăm poarta de la distanță. N-am avut inspirație la finalizare. Am avut o primă repriză foarte bună, dar n-am marcat. Important e să aduni puncte, e foarte strâns campionatul. Puteam să urcăm pe primul loc, îmi pare foarte rău. Legat de eliminarea lui Manolache, un atac neinspirat la mijlocul terenului, îi spun de fiecare dată să se controleze. Are 20 de ani, lipsă de experiență" - VIOREL MOLDOVAN

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu (72 Poelmans) – Lax – Bratu, Ekollo (72 Matiș), Roige (cpt) (58 Saim Tudor), Vajushi – Buhăescu (64 Salifu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 2 views

Foto: Cristi Stavri.