Schimbarea la față a Petrolului, dorită și produsă la meciul de placută amintire cu clujenii, doream să o vedem, evident, în formă continuată și lângă aeroportul din Bacău, contra unei incomode echipe a Aerostarului. Iar cele trei puncte cu care speram să ne întoarcem acasă, ne-ar fi propulsat și ceva mai sus de antipaticul loc 5 din clasament cu care ne obișnuiserăm de ceva vreme…
PRIMA REPRIZĂ – Începe cu Petrolul la timonă, echipa mai legată, mai experimentată, mai rutinată, mai…echipă. Moldoveanu luptă pentru o minge în careul advers și îl servește ideal pe Arnăutu(22) care șutează cu sete destul de departe însă dintr-o poziție mai mult decât favorabilă. Continuăm să dominăm, Arnăutu intră în posesie și șutează zdravăn de la 18 metri, Potcoavă nu poate să respingă decât cu genunchii iar Saim(30) e pe fază și șutează inteligent, în dreapta portarului al cărui plonjon e inutil:0-1!
Același Saim(34) are posibilitatea unei duble dar, scăpat singur cu portarul, e ezitant, lobează peste Potcoavă dar fără vlagă și bășica e respinsă de apărarea băcăuană. Urmează o lovitură liberă de la 20 de metri pe care Marinescu o execută foarte bine, Potcoavă nu reușește decât să respingă mingea în bară, de unde balonul ajunge la Bucșă(38) care pune capul și nu are cum să rateze cu poarta goală:0-2! Încă o oportunitate pentru Saim(42), aflat în vervă, care e găsit perpendicular pe poartă dar nu poate decât să ciupească mingea și apoi sî ăl faulteze pe Potcoavă, ieșit în întâmpinare, pune capăt primului mitan, 0-2 la pauză.
REPRIZA A DOUA – Una în care ne place să credem că Petrolul nu a mai forțat iar Aerostarul nu prea a putut, ceva mai săracă în faze de poartă decât prima parte. Arnăutu(63) se zbate totuși și șutează dar Potcoavă de data asta e la post, urmează un șut bun apoi al lui Chindriș(72) care se duce puțin pe lângă, după care, dincolo, Lungu are o intervenție excelentă la șutul lui Țenea(85) și respinge in extremis până la Ciocâlteu care înscrie din poziție de afară din joc. A fost un simplu foc de paie pentru că Rusu(89) e aproape să înscrie la prima atingere dar nu reușește să speculeze o pasă moale trimisă înapoi la Potcoavă, urmează o combinație frumoasă Kozoronis – Moldoveanu(91) și ultimul trage din prima cu stângul pe lângă, ultima ocazie fiind a lui Kozoronis(94) care pune latul din sase metri, Potcoavă pare bătut dar răsare de nicăieri un fundaș băcăuan care împiedică vaca să intre în plasă, 0-2 scor final!
Trei puncte importante cu care venim de la aerogara din Bacău și de care aveam nevoie ca de aer, ne duc pe locul trei. Și chiar dacă jocul nu a fost unul prea strălucit, starea aerobă de urcuș înspre vârful clasamentului, începută acum o săptămână, continuă!
PETROLUL: Lungu – Borța, Ghinga, Pușcaș, Țigănașu – Bucșa (90+2 Cazan), Chindriș – Tudor Șaim, Marinescu (cpt) (79 Kozoronis), Moldoveanu – Arnăutu (88 Rusu)
Sursa foto: FcPetrolul.ro
Vizualizari: 206 views