Nu stiu cat de mult ar putea o victorie, fie ea si cu Rapidul, să mai estompeze din fierea acumulată în ultima perioadă de către suporterul petrolist.Multă, prea multă amărăciune s-a acumulat, sperăm doar ca Primvs Derby să fie momentul în care să înceapă să se risipească, că de dispărut de tot, mai greu.Noi stăm așa cum stăm. adică prost, Rapidul stă și mai și, să vedem ce-o să iasă….

Bucuria primului gol

PRIMA REPRIZA

Începem pe vârfuri, Rapidul are initiativa și ne bagă chiar și mortul în casă dar golul e anulat pentru  un offside correct semnalizat la Bălan(3).Tresărim și începem să mutăm jocul în partea cealaltă, centrare de pe dreapta până la Saim care reușește o execuție acrobatică, foarfecă lateral, mingea ajunge pe șase metri, acolo e lupul transformat în vulpoi Buhăescu(7) care pune latul excelent, dintr-o poziție din care,deși părea ideală, se putea rata cu ușurință, și coțofana zbuciumată se proptește în ațe:1-0!Continuăm sus, ceea ce nu prea ne caracterizează după înscrierea unui gol, și Roige(13) are un șut bunicel dar Drăghia e atent și reține.Dincolo, lovitură liberă și execuție surprinzătoare a lui Dandea(22) cu călcâiul la colțul scurt dar Kitanov e acolo unde trebuie și respinge excelent.Jocul, fără să strălucească, ar putea fi unul decent dacă arbitrul nu ar fragmenta jocul pentru orice, lovitură liberă la poarta rapizilor executată bine de Saim(29) dar Drăghia îl ghicește și respinge fără mari probleme.din nou la poarta noastră, corner rapidest și Kitanov o comite pentru că iese aiurea pe sub minge, noroc cu Crișan(32) care se trezește târziu cu mingea în cap pe șase metri și trimite peste poarta goală.Portarul nostru se revanșează imediat după pentru că scoate un șut periculos al lui Sefer(42) și echipele merg la vestiare, 1-0 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Începe anost și continua și mai trist, cu un joc departe de ceea ce ne dorim să vedem la Petrolul.Sefer(63) trimite pe plasă din lovitură liberă, după care iar apatie, acalmie și letargie, în doze mari.În sfârșit o centrare cu fainoșag cu exteriorul a lui Țicu și un cap puțin pe lângă a lui Buhăescu(83) ne trezesc din amorțeală.Și facem ochii și mai mari la acțiunea lui Hlistei(84) care croșetează prin careu și trage, Kitanov pare bătut dar Huja intervine magistral și blochează trimițând mingea în corner.După care Buhăescu se distrează pe dreapta și centrează perfect pentru Botic(92) care șutează din prima mai mult ca perfect și face 2-0! Ar mai fi fost timp și de o cireașă dar cursa irezistibilă a lui Diarra(94) pornită din propria jumătate s-a încheiat cu un șut oboist din marginea careului.Scor final: 2-0!

Am învins.Trei puncte importante, foarte chiar, dar trei puncte normale ținând cont de perioada critică pe care o traversează băieții de sub posdul Grant.După mult timp, amînvins din nou, acasă.Dar nu am convins. Și, probabil că e de preferat să învingi fără să convingi decât să convingi fără să învingi.Deși eu încă mai aștept,sezonul ăsta, ca Petrolul meu să învingă și să și convingă în același timp.

Banca de rezerve
”Mai râdeam, dar amar. Mă bucur enorm că am reușit această victorie, a fost momentul oportun pentru noi să câștigăm în sfârșit pe teren propriu. Ne-am deblocat, trebuie să fie un reset pentru noi și să câștigăm tot de acum înainte. Dedic victoria suporterilor care, chiar dacă ne mai ceartă, ne-au certat săptămâna asta, suferă alături de noi și o victorie împotriva Rapidului îi face fericiți. Am reușit o promovare cu Rapidul, a fost un moment extraordinar pentru mine pe final de carieră, acum îmi pare rău pentru situația lor, dar e bine pentru situația mea,” a declarat Viorel Moldovan după meci conform digisport.ro.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul Ploiești – Rapid București 2-0 (1-0)

Marcatori: Buhăescu (6), Botic (90+1).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru (88 Răuță), Meijers, Huja, Țicu – Salifu (79 Ekollo) – Constantinescu (55 Enache), Lax (88 Botic), Roige (cpt), Saim Tudor (79 Diarra)- Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 197 views

Foto:  Cristi Stavri.