Nu prea e timp de multe discuții și analize, se joacă la foc automat iar Petrolul nu poate face excepție. După victoria din cupă, una obligatorie dar nu foarte concludentă urmează deplasarea de la Iași. Adversar în teorie facil, o echipă nou promovată cu un antrenor pe care nu mai vrem să ni-l aducem aminte, numai că practica în campionat a început să ne cam omoare. E clar că o înfrângere ar fi dureroasă și rușinoasă, la asta n-am prea vrea să ne gândim, și, dacă n-o fi victorie, merge și un punct că deja începem să ne obișnuim cu egalurile…

PRIMA REPRIZA

Începe cu o surpriză și anume, titularizarea lui Dumitriu în locul, aveam să aflăm ulterior, incomplet refăcutului Doua. Aia e, Doamne Ajută! Vedem ce o ieși…și pare să iasă bine pentru că Jair execută o lovitură liberă de pe dreapta până la Papp(7) care pune latul și îl învinge pe Lung. 1-0? Nu chiar, pentru că VAR-ul miroase, corect,  un offside al fundașului nostru și golul e anulat, la naiba! Mai rău e că ne liniștim pe plan ofensiv, așa cum ne-am obișnuit deja de ceva vreme, moldovenii nu se lasă invitați  și  L.Felipe(14) îi testează prima oară vigilența lui Zima dar portarul nostru e atent și reține cu siguranță.Se joacă la o singură poartă, da, a noastră, corner A. Roman pentru lovitura de cap a lui Jatoba(30) dar Zima e din nou unde trebuie și prinde și de data asta. Asediul continuă, L. Felipe(31) face cam ce vrea el cu mingea și, în plus, trage și foarte periculos dar Zima se întinde și respinge superb de lângă bară! Scăpăm și mergem la vestiare, poate ne revenim, 0-0 la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Nimic deosebit, aceeași oboseală cronică în jocul Petrolului, Grozav îi pasează lui M.Roman(56) iar aceta trimite un șut obosit cu stângul prins fără probleme de noul intrat Ailenei. Noroc că și gazdele sunt cam pe același calapod cu noi, așa că privitul meciului se transformă treptat într-un act de eroism. E obositor și pentru noi, suporterii, ăsta e adevărul! Și noroc cu Zima că  respinge cu calm peste transversală, lovitura liberă executată de Ciobanu(83) ca să nu asistăm chiar la o catastrofă. Dincolo, Jefferson(90+4) trimite peste tot din lovitură liberă și coșmarul se termină. 0-0 scor final!

Niște băieți obosiți. Atât au putut acum , mă întreb ce va fi sâmbătă cu UTA când în mod normal, oboseala va fi și mai mare, că doar se acumulează, nu? Iar acel 0 din titlu, v-ati prins, nu e de la 0boseală. E de la zero, adică de la jocul Petrolului din ultima perioadă….

”Avem un start bun de campionat, am demonstrat că ne pricepem, știm fotbal! Azi ne-a lipsit golul, îl așteptăm pe Roman să marcheze, el își doreste, e clar. VAR-ul a semnalizat corect ofsaidul la Papp, nu am ce reproșa. Nu avem presiunea playoff-ului, jucăm doar să luăm puncte. Suntem revelația startului de sezon, chiar dacă avem buget mai mic decât alte echipe. Să nu uităm că ne-am întărit cu Omrani, el a venit pentru plus-valoare, nu pentru că aveam nevoie de atacanți. E în pregătire, după pauza meciurilor naționalei sperăm să fie în parametri”, a declarat Claudiu Tudor pentru iAM Sport.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Meijers (cpt), Hanca – Diomande (64 Jefferson), Seto – Musi (72 Rădulescu), Jair, Grozav (64 Doua) – Roman. Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 73 views

Foto: Denis Grosu