suporteri ilie oana

Victoria categorica din etapa trecuta de la Alexandria, aducatoare de valuri de entuziasm si euforie in randul suflarii petroliste, a trecut. Refrenul ‘Adio, serie C’ auzit de atunci incoace, ar fi trebuit sa capete consistenta in meciul de acasa cu cei de la Turnu Magurele, o victorie a lupilor incheind definitiv conturile intr-o serie, sa recunoastem, extrem de modesta in care, chiar daca Petrolul nu a stralucit, nu a impresionat, primul loc nu ii poate fi contestat de catre nimeni. Mai ramane maniera de joc care convinge si nu prea, ramanea sa vedem ce convingeri vom avea dupa meciul contra celor de la Magurele mutati de la Saelele…

PRIMA REPRIZA – Nu apucam sa ne reglam bine vocile ca Arnautu scapa pe dreapta, ridica privirea si il vede pe Paun(2) venit in viteza care inteapa mingea si modifica tabela: 1-0! si lucrurile pareau ca merg unse. Meciul place, oaspetii par sa nu acuze socul, leaga frumos si se apara solid lasand rapid o buna impresie in randul privitorilor. Arnautu(11) isi incearca norocul dintr-o lovitura libera de la 25 metri dar mingea se duce peste, incercam sa rezolvam meciul dar Paun(27) reuseste sa il dribleze pe Isvoranu, iesit din poarta, insa apoi este blocat in ultimul moment de un fundas al oaspetilor.

Dupa care cei de la Magurele incep sa dicteze tonul, sa fie la carma jocului, sa dea impresia ca locurile in clasament par a fi inversate…Arnautu reuseste(!) o lansare pentru o cursa vijelioasa a lui Mihaiu(42) deseori lasat mult prea liber pe partea dreapta a defensivei noastre, acesta patrunde si suteaza puternic dar mingea se duce peste. Nu trece mult timp si acelasi Mihaiu primeste liber, ca de obicei, intra in careu si suteaza la coltul lung, Avram intinde piciorul miraculos si respinge, mingea ajunge insa la Fotescu(45) care, dintr-un unghi dificil reuseste sa impinga balonul in plasa: 1-1, scor la pauza, o egalare meritata, in ton cu ceea ce se intampla pe teren…

REPRIZA A DOUA – Debuteaza in forta, Arnautu il vede bine pe Ciocalteu(47) care rateaza incredibil in situatie de unu la unu cu Isvoranu, o ratare care a incununat o prestatie mizerabila a septarului petrolist in acest meci. Si cum ocaziile se razbuna, cum Petrolul nu mai joaca nimic, Niculae patrunde ca prin branza prin flancul stang al svaitzerului petrolist, la aparare ma refer, centrare prin fata portii de unde nefericitul Antoche(53) – si el, departe de evolutiile cu care ne-a obisnuit, adica, bune – trimite in proprie poarta: 1-2. Credibil, adevarat, conform cu realitatea, echipa mai buna e in avantaj. Singura de pe teren dealtfel, pana la sfarsitul meciului pentru ca Petrolul desi prezenta, a facut figuratie.

Cam asta se intampla cand trei sferturi din echipa nu joaca nimic si cand celalalt sfert joaca slab. Indiscutabil, Turnu Magurele a fost cea mai buna echipa venita pe Ilie Oana, insa 6-7 jucatori ai nostri au fost de nerecunoscut, nici nu mai are rost sa le dau numele, iar ceilalti cu greu ar putea lua nota de trecere. Ocazie imensa a lui Fotescu(63) care ne iarta de 1-3, lucru pe care nu il face Niculae(90+3) care suteaza cu fainosag de la 18 m si consfinteste o victorie fara dubii a celor de la Magurele:1-3, scor final.

Sita cerne, nu e o noutate. Doar ca la meciul asta nu prea a avut ce sa cearna, totul ar trebui sa ramana acolo, in sita. Infrangerea a venit firesc, nici nu putea fi altfel in conditiile in care jocul e departe, mult prea departe de ceea ce ar trebui sa insemne evolutia unui lider. Poate ne-am vazut deja cu sacii in caruta dupa meciul de la Alexandria, poate ca a survenit o relaxare prematura si paguboasa,poate ca pur si simplu mai multi jucatori au avut o pasa proasta spre foarte proasta.

Dar poate, si asta nu e prima oara cand o spun, sistemul asta de joc 3-4-3 e unul nefericit si poate ca ar trebui schimbat pentru ca e nepotrivit pentru ceea ce inseamna Petrolul la ora actuala ca lot de jucatori. Sunt lucruri care functioneaza si altele care nu, la Petrolul acest sistem nu functioneaza. In fine, poate ca a venit bine aceasta gherla. Vedem unde suntem,cum stam, ce trebuie remediat, altfel am fi crezut ca totul e parfum…Adio serie C? Probabil ca da. Dar daca nu vom invata din greselile acestui meci vom avea iar parte de belele.

PETROLUL: Avram, Antoche, Ichim, Țicu (55 Olaru), Saim, Chindriș, Andor (68 Carjan), Velisar, Ciocalteu (72 Lambru), Arnăutu, Păun (53 N. Popescu).

Foto: Razvan Pasarica