meci duel petrolul aninoasa

A nu se intelege din titlu ca entuziasmul dupa acest inceput de campionat e unul la cote foarte inalte. Ar fi o greseala. Dimpotriva, evolutiile mai putin convingatoare ale Petrolului de pana la meciul din aceasta seara nu ne dadeau prea multe motive de optimism inaintea partidei contra celor de la Aninoasa. Insa faptul ca, oricum ai lua-o, aveam maximum de puncte in clasament, ne aducea un plus de liniste dar ne si obliga sa continuam pe aceeasi linie, a victoriilor!

PRIMA REPRIZA – Incepe cu Petrolul instalat confortabil in jumatatea oaspetilor, Velisar(4) isi face singur o minge si suteaza de la marginea careului mare la firul ierbii, la coltul lung, insa Prisaceanu se intinde si reuseste sa respinga balonul cu mana. Urmeaza o pasa in adancime ideala pentru Velisar care patrunde in careu, centreaza in fata portii si imediat dupa aceea e cosit de catre Neaga, penalty just acordat care e transformat din nou, impecabil de Arnautu(17). Puchea ne demonstreaza inca o data ca e un bun executatant al cornerelor, il vede ideal pe Prunescu(23) cap al acestuia din urma dar Prisaceanu se arcuieste si respinge in corner de sub transversal.

Dominarea haitei continua, la o invalmaseala in careul dambovitenilor, mingea sare la Saim(31) care suteaza inspirat din prima dar mingea se duce peste. Urmeaza un sut-centrare perfid al lui Puchea(32) la coltul scurt dar Prisaceanu nu se lasa pacalit si respinge in corner, oaspetii au si ei o tresarire dar trasorul lui Dinu(35) din lovitura libera de la 35 de metri se duce pe langa poarta lui Bolboasa, dupa care urmeaza o centrare marca Premier League a lui Catana si o executie cu o glezna ce s-a dovedit a fi fina a lui Puchea(37) care lobeaza balonul peste un Prisaceanu iesit hazardat la marginea careului mare : 2-0, dupa o faza pe care o vezi  pe la televizor sau mai degraba, pe Copacabana, scor cu care se intra la cabine.

REPRIZA A DOUA – Acelasi scenariu, cu Petrolul la carma jocului si cu o replica palida a oaspetilor, Velisar(52) ia din nou o cursa pe cont propriu cu doi adversari in spate, cursa care se incheie cu un sut in blocaj, din pacate. Fault si lovitura libera pentru Petrolul din preajma fanionului de pe partea dreapta, executie impecabila a lui Puchea si un cap bine plasat al lui Prunescu(57) modifica din nou tabela : 3-0!

Mai notam un sut la coltul lung al lui Grigorescu(61) care nu isi atinge tinta dupa care urmeaza un contraatac blitz irosit de cumplul Lambru-Arnautu(68), Bolboasa are si el un assist si ofera o posibila pasa de gol dar Lambru(71) scapa in prima faza, nu mai are suflu si e deposedat in momentul sutului; Ciocalteu(86) participa si el la spectacolul din aceasta seara si face ce vrea pe stanga dar sutul cu stangul se duce putin pe langa bara iar Leotescu(88) e gasit cu un balon singurel la 8 metri de poarta dar capul sau se duce peste.Cireasa pe tort avea sa vina in prelungiri cand zvarluga Nini Popescu incepe sa insire cativa adversari, un-doi cu Paun urmat de o patrundere in careu si niste unt pe paine pentru Lambru(92) care are timp sa preia si sa suteze cu sange rece pentru 4-0! Scor final.

Nu a fost rau de data asta. A fost chiar bine. Si, odata cu intrarile lui Cl. Tudor si D.Gheorghe probabil ca va fi si mai bine. Se vede ca mecansimul gripat de la inceputul campionatului s-a mai rodat, ca rotitele au inceput sa se invarta altfel, adica mai bine. Indubitabil cel mai bun meci din acest sezon.4 goluri, niciunul primit, ceea ce e iar de bine. Urmeaza meciul de cupa, al treilea, care cu siguranta nu va fi ultimul din acest sezon.1,2, 3, 4. Cupa ! Si campionatu’. Musai.

PETROLUL – Bolboasa, Catana(80 Ciocalteu), Prunescu(cpt), Francu(65 N.Popescu), Velisar, Antoche, Lambru, Chindris, Puchea(74 Paun), Saim, Arnautu(78 Vintila)

sursa poza: FCPetrolul facebook