AMR 2110

 

Cupa Ligii o competitie care si-a facut debutul oficial anul trecut in peisajul fotbalului romanesc pregateste saptamana viitoare prima runda de calificare unde 12 echipe se bat pentru 6 locuri de calificare in sferturi. 

Anul trecut am iesit cu brio inca din primul tur, gratie unui prim 11 neinspirat aliniat de Razvan Lucescu, din pacate acum variantele de rezerva nu mai exista pentru formatia favorita si va trebui sa jucam cu ce avem. Speram totusi ca jumatatea de antrenor pe care o avem sa invete ca la un antranament se exerseaza si loviturile de pedeapsa, care intr-o competitie KO cum este Cupa Ligii pot fi decisive pentru calificare, si ce este mai important pentru obtinerea unei sume de bani suplimentare pentru asigurarea existentei clubului. 

Semnele le stiti ca nu sunt pozitive, pe plan local se pregateste o strategie de rezerva numita CSM, in timp ce conducatorii echipei se gandesc sa amane termenul de plata, asta desi nu au mai platit nimic pana acum. Chiar instalarea jumatatii de antrenor demonstreaza nivelul si pretentile reale ale Petrolului in acest moment. Chiar si cu aceste aspecte deloc de neglijat Petrolul isi poate asigura o suma suplimentara din aceasta Cupa a Ligii pe care sunt sigur ca multi o vor trata cu maxima seriozitate. 

Primul adversar din competitie este Poli Recas, care vine dupa un succes in campionat si un joc care sa ii permita sa fie favorita in fata Petrolului. Dar cine nu mai este favorita in fata Petrolului dupa ce in ultima etapa din campionat lupii nu au reusit sa obtina nici macar un punct in fata unor jaloane, venite prea obosite din Olanda, care au marcat cand au vrut, si care s-au distrat cu apararea noastra. Ratarile noastre au exemplificat nivelul pe care il avem, ratari de la 11 metri, ratari cu poarta in fata din careul mic si lista poate continua.

Nu stiu ce se doreste la Petrolul in momentul de fata, pot sa presupun ca doar supravietuirea, cert este ca desi am adunat 7 puncte, am adunat acele 7 puncte cu formatii mai slab cotate din campionat pe care le cam bate toata lumea. Urmeaza o perioada foarte grea in care Petrolul va avea doua deplasari lungi, in Cupa Ligii la Timisoara si apoi in campionat la Targu Mures. Petrolul va trebui sa stea pe drumuri pana la incheirea meciului de la Targu Mures pentru a se intoarce apoi la Ploiesti sa pregateasca ce a mai ramas din etapele din tur.

In final as dori sa mentionez faptul ca aceste randuri pe care le expun se gasesc din pacate doar pe forumul si site-ul nostru al petrolisti. Am un deja-vu cand citesc presa locala care a inceput din nou campania de deningrare a suporterilor petrolisiti. Pregatiti-va de un nou conflict in care noi suporterii sa fim vinovati pentru situatia creata, va asigur ca va urma, pentru ca nu-i asa suporterul petrolist nu este niciodata multumit si datorita lui apar aceste probleme la echipa. Altfel daca nu ar fi fost injurati marii conducatori din trecut s-ar fi repetat rezultatele marete, printre care 7 ani de B si apartenenta cu drepturi depline la Cooperativa, si astfel toata lumea ar fi fost multumita, din pacate a trebuit sa ii fortam sa plece la cum ii cerem acuzatului, dar inca nevinovatului capra.

La capitolul stiri nu am cum sa nu remarc ca atat Moussa cat si Ropoton se afla din nou la parametri optimi de joc. Despre primul userul worker a remarcat un aspect foarte interesant care consider ca trebuie mentionat in avancronica :

„Știați că…
… Sofien Moussa a inscris in cariera sa (are 27 de ani si jumatate) mai putine goluri decat trofee de Champions League a castigat Real Madrid (10 trofee) ? 
… Sofien Moussa nu a inscris in niciun sezon competitional mai mult de 2 goluri ?” @worker in topicul Stiati ca…

Pechana – Peteleu, Benga, Faug-Porret, Beta – Ropotan, Marinescu, Zoubir, Farina, Varga – Moussa